21 Aralık 2016 Çarşamba


MİLLİYET : İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLMANIN SIRRI - SİNAN ERGİN

Çoğu kişi başarıdan söz ederken geçmişte yapılmış veya gelecekteki planlarından bahseder. Sinan Ergin, gerçek başarının kişinin yaşadığı anda yaptıklarıyla ölçülendirdiği durumlar olduğunu belirtti.
Live Consulting and Academy Kurucusu Sinan Ergin, ’Gerçek başarı’yı geçmiş veya gelecek odaklı değil, kişinin şuanda yaptıklarıyla ölçülebilen bir olgu olarak nitelendirdi. Ergin, kişilerin başarılarını anlatırken geçmişteki güzel anıları paylaştıklarını, yaşları biraz daha genç olanların ise gelecekte gerçekleştirecekleri başarılarının hayallerini kurduklarını belirterek aslında gerçek başarının, kişinin yaşadığı anda yaptıklarıyla ilgili olduğunu savundu.
"Gerçek başarı canlı olmaktır"
Sinan Ergin, ”Düşünmek gerekir neden geçmiş ve gelecek ile ilgili konuşur insan. Bunun sebebi geçmiş başarılarımızın bir daha mümkün olamayacağı yönündeki inancımız olabilir mi. Ya da gelecekteki başarımızın eskisinden çok farklı olmayacağı. Yani kendimizi oyalamamız bir nevi kaçışımız. İnsan kendini neden eski veya yeni hayallerle kandırır.? Şimdi başarılı olamaz mıyızşimdi başarılı değil miyiz.Şu an kendini anlayan, bir huşu, rahatlık ve yüksek özgüven içinde olan kişi başarılı değil midir. Gerçek başarı ne olabilir. Geçmiş ve ya gelecek hayallerinde yaşayan kişi, yani kaçan kişi canlı mıdır. İnsan sadece şimdi başarılıdır. Çünkü gerçek başarı canlı olmaktır" dedi.
"Geçmiş ve gelecek değil, şimdi canlı olmak gerçek başarıdır" diyen Ergin sözlerine şöyle devam etti: "Asıl eğitim bunu anlamaktır. Sadece canlı olanlar, yaşayanlar bu anı güzelleştirirler. Sadece bu anı canlı olarak hissedenler yıkılmaz gözüken duvarları yıkabilirler. Sadece bu anı canlı yaşayanlar canlı olmanın önemini anlayabilirler. Sadece bu anı anlayanlar kendilerini ve içlerindeki sınırsız gücü bilebilirler. Ne mutlu bunu anlayana ve bu amaçla çalışanlara". Sinan Ergin, kişilerin eğitim konularını daha detaylı incelemesi için live-ca.com adresinden, eğitim videoları için deYoutube livealive1 Sinan Ergin kanalından yüzlerce videoyu canlı izleyerek iş hayatında başarının kapılarını aralayabileceklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder